marți, 29 martie 2016

Tendintele anului 2016 in organizarea nuntilor


 
Evenimente relaxate, in aer liber, personalizate pana in cele mai mici detalii. 
Elemente naturale, organice si locale, puse in valoare cu ajurorul celor metalice. Culori puternice, detalii vintage, glamour si moderne in cadrul aceluiasi decor. Cum vi se pare pana aici? Greu de armonizat? Haideti sa le luam pe rand.



In decursul anilor precedenti, multe dintre cuplurile ce visau cu ochii deschisi la o nunta in aer liber au ajuns sa contracteze un salon de evenimente clasic, de frica eventualelor evenimente neprevazute. Pentru 2016 si 2017, tot mai multi miri si-au propus sa depaseasca aceste temeri si se orinteaza nu doar spre locatii in aer liber deja amenajate pentru astfel de evenimente, ci spre unele complet inedite, in care, cu ajutorul organizatorilor de evenimente, construiesc de la zero cadrul perfect in in care urmeaza sa se desfasoare evenimentul lor. Fie ca vorbim despre platoul pe care au invatat sa schieze, ambarcatiunea pe care si-au petrecut primul concediu sau curtea unui conac ce nu a fost restaurat inca, nimic nu li se mai pare imposibil.
         Indiferent de locatie, tentinda de a utiliza elemente cat mai naturale, precum felii de lemn, scoarta de copac, crengi si muschi, se va accentua, acestea urmand a fi puse in valoare si mai mult prin folosirea elementelor metalice, cu accente glamour, indiferent daca vorbim despre vesela, fete de masa, vaze, candelabre, sfesnice sau articole decorative. Toate vor migra de pe somptuoasele mese rotunde, pe mesele lungi, cu scaune insirate de ambele parti, la care invitatii vor avea ocazia sa socializeze mai mult.

Daca tot am ajuns la acest capitol, nu putem sa nu vorbim despre flori. Culorile pastelate si romantice, atat de cautate anul trecut, vor fi inlocuite de culori puternice, vibrante si vor fi eliminate elementele fortate, nenaturale. 
Florile tropicale, folosite chiar si in mijlocul iernii, vor fi inlocuite tot mai mult de flori locale, de sezon, plante verzi, decorative si ierburi aromatice.

          Vom regasi pe mese compozitii mai putin structurate, cu linii interesante, asimetrice si in mainile mireselor tot mai multe buchete „sauvage”, in locul celor perfect rotunde.
          Si in alegerea marturiilor vom regasi aceeasi preocupare a mirilor de a avea la nunta lor lucruri care sa poarte o nota personala si o semnificatie aparte. Asadar, desi pareau demodate, borcanele cu dulceata si miere vor reveni in forta, alaturi de biscuiti si dulciuri de casa, fara pretentia de a fi perfecte. De aceasta data insa, din produse bio, cultivate si preparate cu multa grija chiar de familia mirilor. Ca o alternativa, mini ghivecele cu plante se vor bucura in continuare de pretendenti in randul invitatilor. Unde mai pui ca vor completa cu succes aranjamentele de pe mese, pe parcursul evenimentului?!


In cazul papetariei de eveniment, invitatiile, meniurile, place card-urile si numerele de masa decupate cu ajutorul laserului vor castiga tot mai mult teren, in ciuda pretului mai ridicat, comparativ cu cel al papetariei clasice. Chiar si in acest domeniu se respecta aceleasi tendinde, de a incorpora in cadrul graficii elemente cat mai naturale si de a folosi materiale care sa arate preocuparea crescuta pentru mediu, precum hartia si cartonul reciclat, in paralel cu cele care folosesc hartie glitterata si detalii metalice.



In ceea ce priveste tinutele, am observat o inclinatie spre rochiile de mireasa lejere si vapoare, in detrimentul rochiilor ample si incorsetate. In 2016, accentele boho-chic vor castiga tot mai mult teren, facand loc rochiilor cu umerii cazuti, imprimeurilor florale, 



dantelei, buclelor lejere si coronitelor supradimensionate.
Mirii renunta si ei la tuxedo si frac in favoarea tinutelor casual – elegant, pe care bretelele, sosetele sau papioanele cu imprimeuri indraznete le scot din anonimat.

Tinuta domnisoarelor de onoare nu mai respecta nici ele rigoarea si uniformitatea anilor trecuti. Tinutele deux pieces, de culori diferite, iau locul rochiilor perfect asortate si pun in valoare diferitele personalitati ce vor forma suita miresei. 
Nu putem decat sa salutam aceasta alegere - confortul personal iti influenteaza semnificativ starea de spirit si atitudinea ta o va influenta pe cea a invitatilor tai. Ne folosim si de aceasta ocazie pentru a va spune ca voi dati tonul nuntii voastre! 
Acordati atentie calitatii, in detrimentul cantitatii. Ar trebui sa fie legea care va guverneaza toate alegerile, nu doar pe cele legate de organizarea nuntii.

Daca va doriti si voi o nunta aparte, dar care sa va reprezinte in totalitate, contactati-ne (mail, )! De restul de ocupam noi! 
Pana atunci, sa fiti iubiti!



 The Creative Muse

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu